Saaristokaupunki

Kuopio kasvaa Saaristokaupunkiin

Kuopio on tiiviisti rakennettu kaupunki. Täydennysrakentamisen mahdollisuudet ovat ympäröivästä Kallaveden vesistöstä johtuen rajalliset. Saaristokaupunki tarjoaa mahdollisuudet kuopiolaisten tarvitsemaan monipuoliseen ja kohtuuhintaiseen asuntotarjontaan.

Vanhaa torpparialuetta

Saaristokaupungin alueella on asuttu jo 1400-luvulta lähtien. Alueen luonne on muuttunut kehityksen mukana. Torppaviljely, kalastuselinkeino, torppien itsenäistyminen, Suomen sodan aikainen Jynkänlahden taistelu, huvila-asutuksen syntyminen ja autotien saaminen ovat osa alueen historiaa.

Saaristokaupungin muuntuminen nykyaikaiseksi asuntoalueeksi on luonteva jatko kehitykselle ja samalla välttämätön osuus kasvavan Kuopion tulevaisuutta.

Lisää Saaristokaupungin historiasta.

Kallaveden syleilyssä

Vesistö ja kauniit rantamaisemat ovat näkyvin osa tulevaa Saaristokaupunkia. Rantaviivaa alueella on yli 40 km. Kaikki tulevat asunnot ovat enintään 500 metrin etäisyydellä Kallavedestä. Useat rakennettavat kodit ovat rannoilla tai aivan rannan tuntumassa.

 
Runsaasti pientaloja

Saaristokaupungin asuntotuotanto vaihtelee omakotituotannosta kerrostalotuotantoon. Savolanniemi on huomattavin rivitalokeskittymä. Rautaniemeen rakennetaan valtaosa alueen omakotitaloista. Kerrostaloja rakennetaan Lehtoniemeen lähelle Keilankantaan avattavaa kanavaa.

Lyhyet välimatkat

Saaristokaupunki on lähellä. ”Linnuntietä” lähin osa Saaristokaupungin Lehtoniemeä on vain 2.5 km:n etäisyydellä Kuopion torilta . Maisemakatuna toteutettu Saaristokatu lyhensi matkaa joltakin alueilta keskustaan jopa 12 km. Saaristokatu valmistui syksyllä 2008.

Kuopio -parempi niin!

Kuopio on kehittynyt tasaisella vauhdilla yhdeksi Suomen tärkeimmäksi kasvukeskukseksi. Kasvun myötä myös asuntoja tarvitaan lisää. Työpaikkojen ja väestön kasvutavoitteita vastaavasti Kuopiossa tarvitaan vuosittain noin 800 uutta asuntoa.

Kuopion Saaristokaupunki yhdistää usean suomalaisen ajatukset korkealaatuisesta, viihtyisästä, mukavasta asumisesta ja elämisestä; oma koti vesistön äärellä, kaupungin läheisyydessä ja palvelujen lähettyvillä. Siksi Kuopio - parempi niin!